Netradičné spestrenie bitky o Manchester: Pellegriniho s van Gaalom vytesali do tekvice

 Louis van Gaal a Manuel Pellegrini vytesaní v tekvici Louis van Gaal a Manuel Pellegrini vytesaní v tekvici Zdroj: internet

MANCHESTER - Tréneri manchesterských futbalových klubov Louis van Gaal a Manuel Pellegrini sa pred nedeľňajším očakávaným derby súbojom v Premier league ocitli okrem predných stránok anglických novín aj na netradičnom mieste - vytesaní do tekvice. Postaral sa o to 31-ročný fanúšik United Simon McInnis, ktorý si týmto spôsobom uctil sviatok Halloween, ako aj futbalovú udalosť víkendu. Na svoje dielo použil dve 15 kg vážiace tekvice a práca mu trvala 25 hodín.

"Počas niekoľkých rokov, čo sa zaoberám touto prácou, som vytvoril približne 75 tekvíc s rôznymi motívmi. Boli medzi nimi herec James Nesbitt, ale aj záhradný dizajnér a moderátor televíznej šou z tohto prostredia Joe Swift. Tréneri United a City sú moje prvé výtvory s futbalovou tematikou a myslím si, že patria medzi najlepšie," povedal McInni. Zároveň priznal, že na Van Gaalovi si dal viac záležať a zabral mu aj viac času. "Je to môj favorit, lebo som fanúšik United, preto som ho nemohol ´odfláknuť´. Verím, že v nedeľu sa na konci bude smiať jeho mužstvo," dodal tvorca zaujímavej tekvicovej kultúry. 

Jeho výtvory si môžu pozrieť návštevníci obchodného komplexu Asda v manchesterskom Eastlande, ktorý sa nachádza v tesnom susedstve domovského stánku City Etihad Stadium, dejiska nedeľňajšieho futbalového derby.

Viac o téme: Manchester United Manchester City Louis van Gaal Manuel Pellegrini
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: internet
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy